25 september 2024

De impact van schulden op jongeren, en de rol van de Jeugdwet

Man en jongen zitten aan tafel en praten

Inleiding

Vanuit Verder, waar expertise in zowel schuldhulpverlening als de Jeugdwet centraal staan, nemen wij u mee in de trends rondom de impact van schulden op jongeren. Bij Verder geloven we dat iedereen recht heeft op een toekomst zonder schulden en de nodige zorg. Onze geïntegreerde aanpak tussen schuldhulpverlening en zorg is de sleutel tot succes.

Schulden onder jongeren zijn een groeiend probleem, dat zowel hun huidige leven als toekomstige kansen en welzijn ernstig beïnvloedt. Onvoorbereid op de financiële verantwoordelijkheden van volwassenheid, raken steeds meer jongeren in een neerwaartse spiraal van problematische schulden. Dit heeft niet alleen een impact op hun mentale gezondheid, maar verkleint ook hun kans op succes in onderwijs en werk.

In onze nieuwste whitepaper “De impact van schulden op jongeren en de rol van de Jeugdwet” duiken we dieper in de oorzaken, gevolgen en oplossingen voor deze zorgwekkende situatie. We belichten hoe een geïntegreerde aanpak tussen schuldhulpverlening en de Jeugdwet essentieel is om jongeren weer perspectief te bieden. Met casestudies zoals het Jongeren Perspectief Fonds tonen we effectieve methoden om deze cirkel te doorbreken.

Download de volledige whitepaper en ontdek hoe we samen kunnen bouwen aan een toekomst zonder schulden voor jongeren.

 

Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan
Onze vacatures