Sneller financiële rust met digitale rekeningnummers

Vanaf nu maken wij standaard gebruik van digitale rekeningnummers voor al onze nieuwe cliënten. Waar dit eerder nog een pilot betrof, is het inmiddels succesvol geïntegreerd in onze eigen systemen. Het resultaat? Een forse versnelling van onze dienstverlening én eerder perspectief op financiële stabiliteit voor onze cliënten.
Van vier maanden naar één maand
Tot voor kort kostte het openen van een beheerrekening gemiddeld drie tot vier maanden. Denk aan het verzamelen van handtekeningen, het uitwisselen van documenten via post, en het wachten op bevestigingen. Dankzij digitale rekeningnummers behoort dat tot het verleden.
Het enige wat we nu nodig hebben is een geldig legitimatiebewijs en een ondertekende volmacht of beschikking van de rechtbank. Deze documenten worden veilig via een digitaal portaal verzonden. Binnen één tot drie werkdagen is het nieuwe rekeningnummer beschikbaar, en kunnen we direct inkomensverstrekkers aanschrijven.
Het gevolg: binnen een maand staat het eerste inkomen op de beheerrekening. Dat betekent dat we cliënten aanzienlijk sneller kunnen helpen, of het nu gaat om bewindvoering of budgetbeheer.
Minder stress, meer overzicht
Een snelle start is cruciaal. Mensen die bij ons aankloppen, zitten vaak al maanden in onzekerheid. Door het traject flink te verkorten, nemen we sneller de regie over en ontstaat er rust. Voor de cliënt én voor de betrokken hulpverleners.
Daarnaast kunnen we met een actieve beheerrekening direct starten met het in kaart brengen van uitgaven, het stabiliseren van schulden en het opzetten van een realistisch budgetplan. Hierdoor is er eerder zicht op een financieel gezonde toekomst.
Wat betekent dit voor u als gemeente of verwijzer?
Door slimmer gebruik te maken van digitale middelen, helpen wij uw inwoners sneller en efficiënter. Dit draagt bij aan het voorkomen van verdere escalatie van financiële problemen en bevordert een duurzaam herstel. Minder wachttijd betekent minder stress, minder aanvullende ondersteuning, en snellere doorstroom binnen het sociaal domein.
Wij geloven dat dit de nieuwe norm zou moeten zijn: cliëntgericht, digitaal waar het kan, en altijd met het oog op kwaliteit en effectiviteit.