17 februari 2025
Voor bedrijven en scholen Voor gemeenten

Hulp bij financiële educatie!

Hoe jonger je met geld leert omgaan, hoe beter! Maar hoe doe je dat?

Financiële educatie doe je samen. Het Rijk, de gemeenten, banken, scholen en ouders moeten samenwerken om kinderen goed te leren omgaan met geld. Er is veel aanbod en veel mogelijk, maar soms ontbreekt het aan tijd, kennis en middelen om financiële educatie goed structureel in te richten.

Het Rijk ondersteunt waar mogelijk, maar is dat genoeg? Zo kunnen een aantal basisscholen van 4 t/m 31 maart 2025 subsidie, voor de periode van 3 jaar, aanvragen voor geldlessen en ondersteuning van ouders bij de financiële opvoeding.  Maar hoe doen ze dat?

Kinderen ontwikkelen al op jonge leeftijd financiële gewoontes die de basis leggen voor hun verdere leven. Onderzoeken van Nibud en Wijzer in geldzaken laten het belang zien van een doorlopende leerlijn voor financiële educatie (van basisschool tot middelbare school en vervolgopleiding). Daarom was er de afgelopen jaren ook subsidie beschikbaar voor financiële educatie op de middelbare school en in het mbo.

Het aanbod van (gratis) lesmateriaal is groot, zoals tijdens de Week van het Geld 2025 van Wijzer in Geldzaken. Hoe pak je dat aan, wat past er bij de school, wat past er bij een gemeente? Van basisschool tot Universiteit financiële educatie hoort overal structureel een plek te krijgen. Wij denken graag met u en de scholen mee.

Verder heeft diverse preventie experts in dienst, die gespecialiseerd zijn in het verzorgen adviseren en organiseren van financiële educatie in het onderwijs. Zo verzorgen wij al meer dan 15 jaar financiële educatie en ondersteuning aan jongeren op het MBO in Amsterdam. Wij komen graag langs om te kijken wat de mogelijkheden voor ondersteuning zijn binnen uw gemeente.

Voor een vrijblijvend advies over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met Sonja Stenfert, sstenfert@verdergroep.nl.

Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan
Onze vacatures