Als je jeugdhulp nodig hebt of ondersteuning thuis via de Wmo, ga je naar je gemeente. De gemeente stuurt dan jouw hulpvraag en de betaling naar de juiste zorgorganisatie. Het is belangrijk dat dit goed en snel gebeurt. Zodat de zorgorganisatie jou de zorg kan geven die jij nodig hebt. Daarom helpen wij gemeenten met goede administratieve processen.
Zo helpen wij gemeenten
Met onze kennis van applicaties, processen en de Wmo en Jeugdwet zijn wij expert in het organiseren van de administratieve processen rond Wmo en jeugdhulp. We zorgen ervoor dat gemeenten minder fouten maken en efficiënter werken. Zorgaanbieders krijgen zo bijvoorbeeld op tijd betaald. En de verplichte, financiële verantwoording van zorginzet maken wij snel in orde. Dit doen we op locatie of op afstand met onze eigen ontwikkelde applicatie.
Onze experts op locatie
Verder detacheert backoffice-experts, consultants en data-analisten als de gemeente tijdelijk te weinig capaciteit heeft. Bijvoorbeeld door ziekte of zwangerschap. Of doordat de gemeente haar processen moet aanpassen omdat de Wmo of Jeugdwet verandert.
Wij hebben kennis van data, rapportages, financiële processen (backoffice), contractmanagement, i-standaarden, berichtenverkeer, declaratieprocessen en facturatieprocessen. We kunnen ook het hele backoffice-proces van een gemeente optimaliseren.
Berichtenverkeer via ons Zorg-Portaal
Gemeenten wisselen via berichtenverkeer informatie uit met zorgorganisaties over de zorg aan burgers. Zorgorganisaties krijgen zo bijvoorbeeld zorgtoewijzingen en sturen declaraties. Om dit proces efficiënter te maken, heeft Verder een berichtenverkeersysteem ontwikkeld: Zorg-Portaal.
Hoe werkt het? Zorgberichten komen vanuit het regiesysteem in Zorg-Portaal terecht. Zorg-Portaal pakt vervolgens het hele proces automatisch op. Van indicatie tot financiële afhandeling en accountantscontrole.
Data inzichtelijk op ons dashboard
Om de Wmo en Jeugdwet uit te voeren, hebben gemeenten te maken met enorm veel data. In deze data zit interessante informatie. Maar, het is niet eenvoudig om die direct te zien. Daarom hebben wij een dashboard ontwikkeld. Wij vertalen de data naar visuals, waardoor informatie gestructureerd inzichtelijk wordt. Met ons dashboard kunnen gemeenten kosten en zorgbehoeften voorspellen. Dit is belangrijke informatie bij bijvoorbeeld het vormen van beleid of om verantwoorde zorginkoop-keuzes te maken.
Onderzoek
Zorg die de gemeente inkoopt, moet goed zijn. Je wilt als gemeente weten of de zorgorganisaties waarmee je samenwerkt de juiste zorg leveren. En of ze zich houden aan de wet. Daarom helpen wij gemeenten met onderzoek. We doen onderzoek naar cliëntervaring, kwaliteit, prestatielevering zorg in natura en persoonsgebonden budget binnen de Wmo en Jeugdwet. De resultaten krijg je in een overzichtelijk rapport. Met deze informatie laat je zien dat de gemeente het zorgbudget goed heeft besteed.